Presentació IRPF model 115
Actualizado hace más de una semana

En aquest cas t'explicarem com pots presentar liquidacions d'impostos, concretament, l'IRPF model 115.
Per accedir a l'Agència Tributària hauràs de fer-lo des del departament de "Finances" en la secció de "Hisenda" i prémer sobre "Agència Tributària", concretament a "Presentació de declaracions, calendari del contribuent".

Les diverses opcions connecten amb el web real de l'Agència Tributària i t'ajudaran per obtenir informació diversa.

El sistema t'avisarà quan accedeixis a la web real i et mostrarà el missatge següent:

Aquesta és l'opció que has de triar per fer les presentacions de la teva empresa

Un cop has clicat sobre Presentació de declaracions, calendari del contribuent t'apareix la pantalla que et mostrem a continuació.

En aquest cas presentaràs el model 115 i has de prémer a sobre.

Apareixerà la següent pantalla

Presentació exercici 20xx => Permet presentar declaracions de l'any en curs (també la de desembre al mes de gener).

Presentació d'exercicis anteriors => Permet presentar declaracions d'anys anteriors.

Consulta de declaracions presentades => Permet visualitzar les presentacions realitzades i descarregar el pdf del model presentat.

Informació i ajuda => Accedeix al web real de l'Agència Tributària i ofereix informació sobre el model que cal presentar.

1. Clica sobre “Presentació exercici 20xx”

La pantalla mostra el certificat digital simulat que et permet fer la presentació telemàtica de l'empresa simulada.

Clica a "Amb certificat electrònic d'identificació o DNI electrònic" i el sistema mostrarà les dades identificatives de la persona que ha accedit a la plataforma com a presentadora de la declaració.

Clica per accedir a la pantalla d'introducció de les dades identificatives.

Clica a "Continuar" per accedir a la pantalla d'introducció de les dades identificatives.

2. Emplena el formulari d'introducció de dades a presentar

Has d'emplenar les dades sol·licitades. Has de tenir en compte:

• Any: 4 dígits

• Període: trimestral o mensual

• Camps numèrics: no indiquis separador de milers, el formulari formata automàticament. Per indicar decimals utilitza la coma del teclat numèric.

El resultat es mostra a la casella 05

3. Resultat de la declaració a ingressar

Marca "A ingressar" i la pantalla et donarà accés al pagament de la declaració. Marca "Realitzar pagament (obtenir NRC)" per pagar la liquidació:

S'obre una pantalla on has de prémer sobre "Pagament amb càrrec en compte"

S'obre la pantalla amb les dades de la liquidació on has d'indicar l'IBAN de l'empresa simulada on vols fer el pagament i prémer enviar.

Després de prémer enviar, el sistema obre una pantalla on es mostren les dades del pagament perquè donis la teva conformitat. Marca la casella "Conformar" i prem "Firmar i enviar".

Un cop confirmat el pagament, s'obre la pantalla de presentació de la declaració a l'Agència Tributària. Marca la casella Conformar i "Signar i enviar".

El sistema realitzarà el càrrec en el compte bancari indicat i descarregarà el model 115 en el teu equip informàtic.

Primer veuràs la pàgina corresponent a les dades de presentació i a continuació la pàgina corresponent al model IRPF 115 pròpiament dit.

El document que es descarrega és com l'exemple que et mostrem a continuació: