Presentació IVA model 303
Actualizado hace más de una semana

En aquest cas t'explicarem com pots presentar liquidacions d'impostos, concretament, l'IVA model 303.
Per accedir a l'Agència Tributària l'alumnat haurà de fer-lo des del departament de "Finances" en la secció de "Hisenda" i prémer sobre "Agència Tributària", concretament a "Presentació de declaracions, calendari del contribuent".

Les diverses opcions connecten amb el web real de l'Agència Tributària i t'ajudaran a obtenir informació diversa.

El sistema t'avisarà quan accedeixis a la web real i et mostrarà el missatge següent:

Un cop clicat sobre Presentació de declaracions, calendari del contribuent t'apareix la següent pantalla. En aquest cas presentaràs el model 303.

Apareixerà la següent pantalla:

Presentació exercici 20xx => Permet presentar declaracions de l'any en curs (també la de desembre anterior al mes de gener).

Presentació d'exercicis anteriors => Permet presentar declaracions d'anys anteriors.

Consulta de declaracions presentades => Permet visualitzar les presentacions realitzades i descarregar el pdf amb les dades de la declaració presentada.

Informació i ajuda => Cadascuna de les tres opcions accedeix al web real de l'Agència Tributària i ofereix informació sobre el model a presentar. El programa avisa que abandona la plataforma de formació per accedir a la pàgina real d'hisenda:

Adjuntem enllaç al formulari Assistent Virtual d'IVA de l'Agència Tributària (real) on podreu realitzar les consultes que vulgueu: Assistent IVA

1. Clica sobre “Presentació exercici 20xx”

La pantalla mostra el certificat digital simulat que permet fer la presentació telemàtica de l'empresa simulada.

Clica a "Amb certificat electrònic d'identificació o DNI electrònic" i el sistema mostrarà les dades identificatives de la persona que ha accedit a la plataforma com a presentador/a de la declaració.

Clica "Continuar" per a accedir a la pantalla d'introducció de les dades identificatives.

2. Emplena l'apartat Dades identificatives

Has d’emplenar les dades sol·licitades. A tenir en compte:

• Any: 4 dígits

• Període: trimestral o mensual. En aquest darrer cas, hauràs de respondre SÍ a la pregunta Està inscrit al Registre de devolució mensual (Art. 30 RIVA)? (SI/NO)

• L'última dada requerida Hi ha volum anual d'operacions (art. 121 LIVA)? (SI/NO), només s'activarà al gener, per a la presentació del mes de desembre i/o 4t trimestre.

Clica "Acceptar" per accedir al formulari d’introducció de les dades a liquidar.

3. Emplena el formulari d'introducció de dades a presentar

A tenir en compte => Camps numèrics: no indiquis separador de milers, el formulari formata automàticament. Per indicar decimals utilitza la coma del teclat.

El formulari consta de 3 pantalles diferents que caldrà emplenar si així ho requereixen les dades a presentar. Es passa d'una pantalla a una altra des del marcador de la capçalera:

La darrera pantalla calcularà el resultat de la declaració. El resultat de les dades introduïdes a les pantalles anteriors es mostrarà a la casella 64.

A la casella 65 indica el percentatge que es tributa a l'Administració de l'Estat (normalment 100) i el programa calcularà el resultat, tal com es mostra a la pantalla següent:

4. Resultat de la declaració

4.1 A ingressar

Mou el formulari amb la barra lateral dreta fins al final i marcar el cercle que indica "A ingressar":

S'obrirà un quadre al costat que indica l'import a ingressar. Marcar "Realitzar pagament (obtenir NRC)"per pagar la liquidació:

S'obre una pantalla on has de prémer sobre "Pagament amb càrrec en compte"

S'obrirà la pantalla amb les dades de la liquidació on hauràs d'indicar l'IBAN del compte de l'empresa simulada on vols fer el pagament i prémer enviar:

Després de prémer enviar, el sistema obre una pantalla on es mostren les dades del pagament perquè donis la teva conformitat. Marca la casella Conformar i prem "Firmar i enviar".

Un cop confirmat el pagament, s'obre la pantalla de presentació de la declaració a l'Agència Tributària. Marcar la casella

Conformar i "Firmar i enviar"

El sistema realitzarà el càrrec al compte bancari indicat i descarregarà el model 303 en el teu equip informàtic.

Primer veuràs la pàgina corresponent a les dades de presentació i a continuació les dues pàgines corresponents al model IVA 303 pròpiament dit.

5.2. A compensar

Si una declaració té un resultat negatiu, es pot procedir de dues maneres:

• Declaració trimestral: el resultat negatiu queda pendent de compensació en les presentacions dels trimestres 2 i 3.

És al 4rt trimestre quan es pot sol·licitar la devolució.

• Declaració mensual: el resultat negatiu mensual és susceptible de ser tornat cada mes.

A compensar

La casella 71 té resultat negatiu

I com que la declaració correspon a un dels 3 primers trimestres de l'any, l'import quedarà a compensar i serà deduït de la propera declaració.

Marcar "A compensar" i es mostrarà l'import que queda pendent de compensació:

Per presentar la declaració, accedir a la part superior de la pantalla i marcar "Firmar i enviar".

Es mostrarà la pantalla amb les dades de la declaració perquè les confirmis.

Has de marcar "Conformar" perquè s'activi el botó "Firmar i enviar".

En signar la declaració el sistema descarregarà el model IVA 303 com en el cas anterior.

5.3. A retornar

El resultat de la declaració és negatiu.

La declaració correspon a una liquidació mensual o bé al quart trimestre i per tant en tots dos casos tindreu la possibilitat de sol·licitar la devolució de l'import:

Marcar "Sol·licitud de devolució" i s'obrirà un espai per indicar el número de compte IBAN on s'ingressarà l'import a tornar:

Accedir a la part superior de la pantalla i prem "Firmar i enviar".

El sistema mostrarà una pantalla amb les dades de la presentació i heu de marcar "Conformar" perquè s'activi el botó "Firmar i enviar".

En aquest moment es farà l'ingrés al compte bancari indicat i el sistema descarregarà un PDF amb el model IVA 303.

Articles relacionats:

Documents relacionats: