Hem creat el nou sistema de compres creuades per incrementar el número d'interaccions entre les empreses simulades (d'alumnes) de la plataforma.

Una cop configurat el número d'interaccions setmanals, el sistema indicarà a l'empresa en qüestió a quines empreses ha de comprar o vendre al llarg d'una setmana.

Les empreses apuntades a aquest sistema es comprometen a realitzar les compres i vendes indicades pel sistema.

El sistema no pot comprovar (per ara) si les empreses cumpleixen amb el pactat, així que queda a mans dels docents assegurar-se que els seus treballadors facin el correcte.

Configuració

Heu d'anar a “Empreses” del menú principal i configurar l'empresa que vulgueu que participi al sistema. Un cop a la configuració, feu clic a “Mercat” del submenú.

Tingueu en compte que si poseu que voleu “2 interaccions”, implica dues compres i dues vendes!

En el cas que hi hagi algun problema perquè la vostra empresa s'uneixi al sistema, s'us indicarà què heu de solucionar abans d'apuntar-la:

Per exemple, només les empreses que formin part del mercat Estatal (no Intern) poden apuntar-se, si no teniu productes al catàleg o alumnes assignats a l'empresa o fa més d'una setmana que no fan res a la plataforma.

Un cop indicat el número d'interaccions, cada dilluns els alumnes de la vostra empresa podran consultar el llistat d'empreses amb les que han d'interactuar.

Consideracions:

 1. Tingueu en compte que indicar “2 interaccions” realment implica dues compres i dues vendes, és a dir, 4 operacions a la setmana.

 2. Sigueu realistes en el número d'interaccions que creeu que puguin atendre els vostres alumnes al llarg d'una setmana.

 3. És possible que el sistema no trobi suficients interaccions per cumplir amb l'indicat. Sempre dependrà del número d'empreses apuntades.

 4. S'entén que una compra o venda pot allargar-se més d'una setmana. L'important és iniciar el procés de posar-se en contacte amb qui cal, per poder tancar-lo el més ràpid possible.

 5. Repetim que, les empreses apuntades es comprometen a fer les interaccions indicades. Tant la venda com la compra!

 6. Si una empresa rep queixes reiterades d'incumpliment d'aquest últim punt, ens reservem el dret de treure-la del sistema de Compra/Venda setmanal i, fins i tot, aplicar alguna penalització.

Últims apunts

Per a emparellar les empreses, hem ponderat una serie de factors:

 1. Que les empreses coincideixin en horari: com més hores en comú, millor l'afinitat.

 2. Que el primer dia d'obertura de la setmana sigui el mateix.

 3. Que les empreses treballin en diversos sectors.

 4. Que les empreses siguin de diferents Comunitats Autònomes.

 5. El nombre d'interaccions prèvies (com menys, millor afinitat).

Això no vol dir que es pugui cumplir tot això amb les empreses suggerides cada setmana, però el sistema intentarà cumplir-ho al màxim segons les condicions de les empreses que esiguin apuntades. Com més empreses apuntades, major serà la varietat d'interaccions i possibilitats.

Per ara, no es poden consultar les empreses suggerides des del Panell Docent.

¿Encontró su respuesta?