Guia docent
Gestió del dia a dia
Programació de comandes de Clientela Virtual
Actualizado hace más de una semana

Quan fas una programació de comandes, cedeixes part del control del que passarà a canvi d'agilitzar la seva creació. A continuació explicarem les diferències amb la Comanda Individual:

• Pots escollir diverses empreses com a receptores de les comandes que es crearan de manera automàtica. Amb la Comanda Individual generes una sola comanda cada vegada i dirigida a una sola empresa.

• No pots escollir l'empresa Client Virtual que farà la comanda a cada empresa. Cada cop que es generi una comanda, el sistema escollirà una empresa Client Virtual aleatòria de l'empresa simulada que correspongui. Això vol dir que si tens posat que es generi més d'una comanda un dia, poden arribar diverses comandes de la mateixa empresa Client Virtual.

• Has de triar quins dies de la setmana vols que les empreses rebin les comandes, però no pots indicar una data concreta. Per exemple, pots indicar que cada divendres, les empreses indicades rebin 3 comandes (cadascuna), però no pots dir que sigui "el 23 de junyl".

• Pots indicar un rang de dates en el qual s'aniran realitzant comandes de manera reccurrent. Això permet, per exemple, donar més càrrega de feina durant un període concret o al llarg de tot el curs.

• El mètode de pagament no es pot escollir: sempre serà el que tingui l'empresa Client Virtual per defecte, a diferència de la Comanda Individual que es pot modificar segons la necessitat.

• En la programació de comandes, les comandes generades sempre s'emplenen de forma aleatòria a partir del catàleg de productes de l'empresa. No es poden escollir quins productes han d'estar a la comanda (a diferència de la Comanda Individual que té les dues modalitats).

• Es poden crear diverses programacions per cada empresa per fer más variada l'expèriencia. Per exemple, pots fer que 1 dia a la setmana es faci una comanda "gran" i després una altra programació perquè al llarg de la setmana es facin comandes més "petites".

Estat de les programacions

Per realitzar una nova programació hem d'anar a "Comandes Virtuals" i llavors a "Programació". A la següent imatge pots veure la llista de programacions configurades.

Com dèiem, la programació de comandes pot tenir una data d'inici i de fi. Segons aquestes dates, una programació es considerarà activa, inactiva o futura.

Per exemple, potser vas fer una programació d'octubre a desembre i ara ja està inactiva. Per què mantenir una programació que ja no genera comandes? Segurament t'interessa perquè el proper any podràs reactivar la mateixa programació simplement canviant les dates a unes d'actuals.

També et pot interessar fer una programació específica per després de Setmana Santa, per exemple. Llavors pots deixar-la preparada i quan tornis, ja s'executarà automàticament.

Creació d'una programació

Ara que ja tens una visió general, veurem com es crea una nova programació. Des del llistat de programacions has de fer clic a "Nova programació". En fer-ho, visualitzarás la següent pàgina.

Segons aquest exemple de formulari:

• En aquest cas s'ha seleccionat 1 empresa.

• Aquesta empresa rebrà comandes a partir del dia 6 de juny de 2023 i s'ha deixat clicada la casella "Sense data de finalització". Si es treu, es pot indicar indicar una data i així no s'enviaran més comandes d'aquesta programació.

• Les comandes s'enviaran cada dimart i dijous.

• En aquests dies, l'empresa seleccionada rebrà 2 comandes.

• El valor de la comanda serà de 1.250€ amb una variació d'un 25%. Així les comandes difícilment seran del mateix import.

• S'ha indicat que la comanda no tingui 2 productes diferents. Imagineu que tens 30 productes a la venda d'aquesta empresa. Si fas una comanda suficientment gran, potser  se't generarà una comanda que contingui tots els productes dels que disposa l'empresa. Això no sempre interessa, així que pots limitar-los amb el camp "Línia de productes". Si no ho vols limitar, pots posar "0".

Fem clic a enviar i això és tot. Cada dimarts i dijous a partir de la data indicada, aquesta empresa rebrà dos emails al departament de Vendes (un per comanda), amb el full de comanda corresponent.

A partir d'aquí, ja tocarà cobrar la comanda a través de remesa o veuràs l'ingrés fet de forma automàtica per part de l'empresa client virtual.

Podràs veure les comandes generades a "Comandes" com si es tractés d'una comanda individual.

PD: La documentació generada per l'alumnat de l'empresa en relació amb aquestes comandes (albarans i factures) no es pot fer arribar a l'empresa Client Virtual. En aquest cas, recomanem que te l'enviin al correu de Gerència o pengin la documentació a la secció corresponent perquè els puguis avaluar.