Clientela virtual
Actualizado hace más de una semana

La clientela virtual serveix per donar càrrega extra de treball a l'alumnat. Això pot ser d'ajuda en algunes ocasions. Per exemple:

• Si és l'inici o final del curs i no hi ha molta activitat.

• Si l'alumnat encara no té gaire agilitat i vols que primer practiqui.

La clientela virtual permet enviar comandes a l'alumnat enviant un email al departament de Vendes amb un document adjunt en format PDF que és la pròpia comanda. A partir d'aquí, l'aalumnat segueix el flux de treball general que hem explicat a l'apartat de les Empreses Proveïdores Virtuals.

La nostra recomanació és utilitzar tan poc com sigui possible aquest sistema per dos motius:

• Aconsellem interactuar amb altres empreses simulades per generar moviment en el mercat d'empreses.

• Oferir una millor experiència a l'alumnat perquè la interacció amb altres empreses simulades genera incidències, negociacions i comunicació amb motiu de les operacions de compra-venda.

Configuració de la Clientela Virtual

Selecciona “Clients” del submenú per poder gestionar-los (recorda que estàs dins de l'edició d'una empresa en concret).

Per defecte el sistema ofereix clientela virtual. Pots modificar-la o crear de nova.

Per crear de noves simplement prem en el botó d' “Afegir”. Veuràs que es desplega un formulari sota la taula. Emplena les dades necessàries, prem a "Afegir" i ja està!. Aquestes dades són els que apareixeran en el pdf de la comanda que rebran en el departament de Vendes.

Important! És important configurar bé el mètode de pagament. Hi ha dues modalitats:

• Per transferència: La mateixa clientela farà un pagament al compte indicat al cap dels dies configurats. En aquest cas, es pot veure l'IBAN que rebrà l'ingrés i que es pagarà al cap de 7 dies d'haver fet arribar la comanda a l'alumnat. Cal tenir en compte que el sistema no sap si l'alumnat ha generat l'albarà i la factura corresponents a la comanda, però efectuarà el pagament igualment.

• Per remesa: en aquest cas, és l'alumnat treballador de l'empresa el que haurà de fer un càrrec a la clientela virtual. Al mateix full de comanda i email que s'envia al departament de Vendes, hi haurà l'IBAN de la clientela on fer el càrrec. El càrrec es pot fer a través d'un fitxer de remesa SEPA o a través d'una domiciliació. Totes dues operatives estan disponibles al banc.

Per editar una empresa client, fes clic al botó d'editar que és el quadrat blau amb un llàpis. Modifica qualsevol dada i fes clic a “Guardar”. A partir d'ara, qualsevol comanda nova utilizarà les dades noves.

En el moment d'eliminar has de tenir en compte la següent limitació: no podràs eliminar a une empresa client que tingui alguna comanda associada.