Presentació d'una declaració
O
Escrito por Oriol
Actualizado hace más de una semana

Si us plau, reviseu el següents dos punts per saber com arribar a la presentació d'un model en concret:


Cada model de declaració és diferent així que no els repassarem tots però repassarem alguns punts comuns a tenir en compte.

CAMPS GENERALS

  • NIF: El NIF de l'empresa. Has de pertànyer a aquesta empresa (gestionar) per poder fer-ne la presentació. En cas que posis un NIF erròni o d'una empresa que no gestiones el sistema no l'acceptarà.

  • Razón social: És el nom de l'empresa

  • Ejercicio: Any de la declaració. Número de 4 xifres. Tingues en compte que podràs indicar un valor o altre segons l'opció que hagis sel·leccionat (presentació any en curs o d'anys anteriors). A més no pots posar opcions futures.

  • Período: Et permet triar entre opcions mensuals o trimestrats. Tingues en compte que alguns models (el 303 per exemple) no et deixarà triar mensual si no ho has indicat així a la primera part del formulari. A més no pots posar opcions futures.

  • Camps genèrics numèrics: la resta de camps són valors numèrics. Ja veuras que el mateix formulari els formatarà automàticament. Per exemple, si poses "1000" ho transformarà a "1.000,00".

  • Camps autocalculats: alguns camps que estan deshabilitats són el resultat de diferents operacions a partir d'altres camps omplerts. Aquests camps es calculen automàticament i no fa falta que els ompliu vosaltres manualment.

DECLARACIÓ COMPLEMENTARIA

Quan fas una presentació, pot ser que l'hagis de rectificar en un futur. Per fer-ho, has de tornar a fer la presentació amb els canvis corresponents i marcar l'opció de "Declaración complementaria":

Al fer-ho s'activaran altres camps. En el cas del model 111 s'activa la casella [29] i la de "N. de justificante":

El "Número de justificante" no pot ser inventant. Ha de pertanyer a una declaració anterior. Tampoc pot ser qualsevol declaració, ha de ser una declaració per la mateixa empresa (NIF), "Ejercicio" i "Período", ja que el que s'està fent es rectificar aquella declaració.

I d'on obtens aquest "Número de justificant"? Al fer una declaració es genera un PDF, la primera pàgina conté aquest número.

RESULTATS DE LA DECLARACIÓ

Segons el resultat de la declaració, ens trobarem amb 4 situacions diferents:

  • Resultat “Sin actividad”: el resultat és 0.

  • Resultat “A compensar”: el resultat d’un formulari és negatiu, i vols una compensar el valor a la següent declaració.

  • Resultat “Solicitud de devolución”: el resultat d’un formulari és negatiu, i vols una devolució.

  • Resultat “A ingresar”: el resultat és positiu.

FIRMAR I ENVIAR

Un cop el pagament (o no pagament) ha estat resolt, es presenta el popup
corresponent al darrer pas, que és la signatura i enviament del formulari.

Quan el resultat o “Tipo de declaración” és “Sin actividad”, “A compensar” o “Solicitud de devolución”, aquest popup apareixerà si no hi ha cap error al formulari i s’ha premut el botó de “Firmar y enviar” (a la part superior, on hi ha el menú).

En cas que hi hagin errors el formulari que no s’hagin detectat abans, es mostraran i hauran de ser subsanats abans de poder procedir.

En tot cas, després del procés de “A ingresar” o al premer “Firmar y enviar” apareixerà la següent pantalla:

Despres de marcar "Conforme" i premer el botó de “Firmar y enviar” que tot el procés acabarà i es farà el càrrec o ingrés corresponent en cas de ser necessari. També és en aquest moment que es rebrà el PDF de resposta.

¿Ha quedado contestada tu pregunta?