Ir al contenido principal
Tràmits - Altes successives i baixes
F
Escrito por Fundació Inform
Actualizado hace más de una semana

Aquesta gestió et permet comunicar a la Tresoreria General de la Seguretat Social, les dades d'altes successives o baixes d'una persona treballadora en un Codi de Compte de Cotització.

Tots els camps són obligatoris i per tant s'han d'emplenar.

1) Comunicació d'una alta

En fer clic en "Altes Successives i Baixes" et portarà al següent formulari que s'haurà d'emplenar amb les dades de la persona a contractar i el compte de cotització de l'empresa simulada.

L'alta de la persona treballadora ha de comunicar-se a la TGSS abans de començar a prestar els serveis en l'empresa.

A tenir en compte sobre el camp Compte de cotització: El format d'aquest camp és numèric d'11 posicions (PP NNNNNNNNN). Els dos primers valors expressen la província. És el codi que la Seguretat Social assigna a un empresari per a la seva identificació numèrica, en el moment d'inscripció del mateix en el sistema de la Seguretat Social.

Prement “Continuar” s'accedeix a la següent pantalla on hauran d'emplenar-se les dades necessàries per a la tramitació de l'alta.

Camp Data real d'alta: El format d'aquest camp és numèric de 8 posicions (DDMMAAAA) amb dues per a dia (DD), dos per a mes (MM) i quatre per a any (AAAA).

És la data d'inici de la relació laboral entre la persona treballadora i l'empresa. L'empresa sempre està obligada a cotitzar des d'aquesta data.

Camp Coeficient temps parcial: Coeficient de la jornada realitzada per la persona treballadora en relació amb la jornada habitual de l'empresa.

El format d'aquest camp és numèric. Inicialment és obligatòria el seu emplenament per als tipus de contractes a temps parcial.

Camp Grau de minusvalidesa: Indica el percentatge de minusvalidesa que té concedit la persona treballadora. El format d'aquest camp és numèric.

Camp Condició d'aturat: És un camp condicional, només ha de ser emplenat en aquells contractes que tinguin algun tipus de bonificació relacionada amb la situació anterior de desocupació de la persona treballadora.

Prement "Continuar" el sistema generarà un document en format PDF amb la resolució de l'alta.

Aquest document podràs imprimir-lo i/o guardar-lo i formarà part de l'expedient de la persona treballadora juntament amb el contracte i la resolució del SEPE. L'expedient podrà ser en format paper o digital.

2) Comunicació d'una baixa

En fer clic en "Altes Successives i Baixes" et portarà al següent formulari.
En cas que introdueixis alguna dada incorrecta, es mostrarà en el mateix formulari.

Camp Data real de la baixa: El format d'aquest camp és numèric de 8 posicions (DDMMAAAA) amb dues per a dia (DD), dos per a mes (MM) i quatre per a any (AAAA).

És la data de cessament de la relació laboral entre la persona treballadora i l'empresa.

Camp Data Fi Vacances: El format d'aquest camp és numèric de 8 posicions (DDMMAAAA) amb dues per a dia (DD), dos per a mes (MM) i quatre per a any (AAAA).

És la data en la qual finalitza el període de vacances retribuïdes i no gaudides (situació assimilada a l'alta). Aquest període se suma a la data de baixa real.

Prement "Continua" el sistema generarà un document en format PDF amb la resolució de la baixa. Aquest document podràs imprimir-lo i/o guardar-lo.

Com en el cas anterior d'alta, també formarà part de l'expedient de la persona treballadora.

Articles relacionats:

Informació important:

  • En el manual adjunt trobes totes les explicacions

¿Ha quedado contestada tu pregunta?