Todas las colecciones
Guia de l'alumnat
Banca
Tramitar una remesa - Operacions SEPA
Tramitar una remesa - Operacions SEPA
F
Escrito por Fundació Inform
Actualizado hace más de una semana

Una remesa és un fitxer en format XML, que permet agrupar diverses factures perquè el banc les processi i faci els càrrecs i ingressos corresponents o bé diversos rebuts de nòmines per pagar els sous a les persones treballadores.

Des de la banca on-line pots fer la pujada del fitxer en format XML què, prèviament, hauràs hagut de confeccionar des d'un programa de gestió extern tipus facturaplus, factura directa o nominasol (aquest últim en el cas de pagament de nòmines) etc.

Hi ha diversos tipus de remeses: a Empresaula actualment es pot treballar amb les següents (tingues en compte que és una descripció molt bàsica i et suggerim buscar informació més completa):

  • 19.14 SEPA CORE: el banc anirà fent el càrrec als comptes de les empreses indicats al fitxer i farà l'ingrés a la teva empresa en el mateix moment.  S'aplicaran les comissions corresponents. Les empreses que rebin el càrrec poden decidir tornar-lo en un termini de 58 dies.

  • 19.14 SEPA COR1: en el cas d'Empresaula funciona igual que CORE.

  • 19.14 SEPA CORE FSDD: el banc fa un ingrés de manera automàtica avançant el total del valor de les factures de la remesa. El banc cobra uns interessos depenent del temps que falta fins a la data de cada factura. La resta funciona igual que una remesa tipus CORE. Cal tenir en compte que per poder utilitzar aquest tipus de remesa, cal tenir assignat un "risc o límit" al contracte bancari. El valor total que pot avançar el banc (sumant totes les factures que estiguin encara pendents), mai no pot sueperar aquest límit.

  • 19.44 SEPA B2B: Funciona igual que CORE però el termini de devolució d'un càrrec per part de l'empresa que el rep és només de 14 dies en lloc de 58.

  • 19.44 SEPA B2B FSDD: Funciona igual que CORE FSDD però el termini de devolució d'un càrrec per part de l'empresa que el rebi és només de 14 dies en lloc de 58.

  • 34.14 SEPA: Permet fer el pagament de nòmines de totes les persones treballadores a la vegada.

Per fer-ho cal anar al banc i fer clic a "Operacions SEPA":

En fer-ho, pots veure la llista d'operatives realitzades anteriorment o "Importar arxiu SEPA" per fer una nova operació seguint les indicacions donades.

Articles relacionats:

¿Ha quedado contestada tu pregunta?