Guia de l'alumnat
Banca
Emissió i cobrament d'un xec
Actualizado hace más de una semana

Emissió d'un xec

Accedeix a "Banca" i dirigeix-te a la secció de “Xecs” situada en el menú d'operatives. En l'apartat “Generar un nou xec” indica el valor, tant en text com en números. Seguidament, selecciona el tipus de xec:

• Al portador: qualsevol empresa que rebi el xec podrà cobrar-lo.

• Nominal: només l'empresa que indiquis al xec podrà cobrar-lo.

En el segon cas, apareixerà un camp on hauràs d'escriure el nom de l'empresa.

Un cop ho guardis, sota el formulari apareixerà el xec a la llista de “Xecs existents”. Aquí te'l pots descarregar en format PDF per enviar-lo a l'empresa que ha de cobrar-lo.

Cobrament d'un xec

Accedeix a "Banca" i dirigeix-te a la secció de “Xecs” situada en el menú d'operatives. En l'apartat “Cobrar xec” indica la referència que has rebut per fer l'ingrés de l'import.

Representació del xec. El número assenyalat en color blau és la referència.

Formulari per cobrar un xec: